NursGuru

    Exam Review

    1. A nurse is preparing to administer a 100 mcg stat dose of fentanyl IV for a client with severe pain. The amount available is 0.05 mg/mL. How many mL should the nurse administer? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:2 mL
    2. A nurse is documenting the Intake & Output on one of his clients for the last 12 hours. The client reported that he had 5 ounces of juice, 6 ounces of coffee, and 12 ounces of water and half an ounce of liquid medication. The client had a urine output of 420 mL and 1 episode of diarrhea. What will the nurse enter on the client's total intake (mL)? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:705 mL
    3. A nurse is preparing to administer lactulose 15 mL PO once daily. How many tablespoons should the nurse administer? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:1 tablespoon
    4. A nurse is preparing to administer 2.4 million units of penicillin G intramuscularly for a client who is both positive for HIV and syphilis. The prescriber ordered 2.4 million units IM every week for three consecutive weeks. The available dose comes in a 600,000/mL vial. How many mL of medications would the client receive per dose?
      Correct Answer:4 mL

    Exam Review

    1. A nurse is preparing to administer tramadol 100 mg PO every 6 hours for a client prior to wound dressing change. The amount available is 50 mg/tablet. How many tablet(s) should the nurse administer per dose? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:2 tablets
    2. A nurse is admitting a client with suspected colorectal cancer. The client weighs 126 lbs. How will the nurse document the client's weight in kilograms? (Round the answer to the nearest tenth. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:57.3 kg
    3. A nurse is preparing to administer furosemide 20 mg IV push stat for a client with pulmonary edema. The amount available is 10 mg/mL. How many mL should the nurse administer per dose? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:2 mL
    4. A nurse has been infusing half a liter of LR to a client with dehydration at a rate of 73 mL/hr. After 6 hours the infusion was discontinued by the provider. The IV fluid was started at 8 am. At what time (using military time) will the nurse document that the IV fluid was discontinued?
      Correct Answer:1400 hours

    Exam Review

    1. A nurse is preparing to administer amoxicillin 500 mg PO every 12 hours for a paediatric client with an ear infection. The amount available is 125 mg/5 mL. How many teaspoons should the nurse administer per dose? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use trailing zero.)
      Correct Answer:4 teaspoons
    2. A nurse is preparing to administer milk of Magnesia 60 mL per day at nighttime for a client with chronic constipation. The amount available is 400 mg/5 mL. How many tablespoons should the nurse administer per dose? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
      Correct Answer:4 tablespoons
    3. A nurse is preparing to administer hydromorphone 2.5 mg PO every 6 hours for a client with severe pain. The amount available comes in a liquid form (5 mg/5 mL). How many mL should the nurse administer per day (24 hours)? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies Do not use a trailing zero.)
    4. A nurse is preparing to administer oxybutynin 5 mg PO four times a day for a client with urinary incontinence. The amount available is 5 mg/tablet in an immediate release form. How many tablet(s) will the client get in 48 hours? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies Do not use a trailing zero.)

    Exam Review

    1. A nurse is preparing to infuse 18 units/kg/hour of heparin sodium for a client with DVT after a motor vehicular accident (MVA). The client weighs 209 lbs. How will the nurse document the client's weight in kilograms? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)
    2. A nurse is documenting the number of fluids that was consumed by his client who is on a 1 liter fluid restriction per day. The client reported that he had 4 ounces of juice, 4 ounces of coffee, 12 ounces of water, and 2 ounces of liquid medication for the last 12 hours (am shift). How many more mL of fluid is the client allowed to have for the next 12 hours or (pm shift)? (Round the answer to the nearest whole number. Use a leading zero if it applies. Do not use a trailing zero.)