NursGuru

    Exam Review

    1. A client is receiving Phenylephrine IV at 160 mL/hr. It is available as Phenylephrine IV 300 mg in 500 mL D5W. What is the flow rate in mg/min? Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mg/min
      Correct Answer:1.6 mg/min
    2. Order: Lidocaine IV to infuse at 7 mg/min. The solution available is 1.5 g of lidocaine in 125 mL D5W. Determine the IV flow rate in mL/hr. Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL/hr
      Correct Answer:35 mL/hr
    3. Order: Hydrocortisone 1000 mg IV push stat. It is available as Hydrocortisone 125 mg per 2 mL. How many mL will the nurse administer? Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL
      Correct Answer:16 mL
    4. Order: Nitroglycerin IV to infuse at 90 mcg/min. It is available as Nitroglycerin 150 mg in 300 mL D5W. What is the infusion rate in mL/hr? Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL/hr
      Correct Answer:10.8 mL/hr

    Exam Review

    1. Order: Zosyn IV 2 grams to infuse over 15 minutes. It is available as Zosyn 2 grams in 50 mL NS. What is the infusion rate in mL/hr? Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL/hr
      Correct Answer:200 mL/hr
    2. Order: Infuse 0.45% NS IV at 75 mL/hr. The tubing has a drop factor of 15 gtt/mL. What is the flow rate in gtt/min? Round to the nearest whole number and enter numeric value only (no commas or labels) ________ gtt/min
      Correct Answer:19 gtt/min
    3. Order: Humulin regular IV to infuse at 12 units/hr. The IV solution is available as Humulin regular insulin IV 250 units in 250 mL of 0.9% NS. At what rate in mL/hr should the IV infuse? Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL/hr
      Correct Answer:12 mL/hr
    4. An IV of 500 mL D5W is to infuse at 75 mL/hr. The IV was started at 10:00 PM. At what time would the IV infusion be completed? Enter answer in military time. Round to the nearest whole number of minutes and enter numeric value only (no commas or labels) Answer in military time. ________
      Correct Answer:0440

    Exam Review

    1. Order: Magnesium sulfate 2 g IV to infuse over 2 hours. It is available as Magnesium sulfate 2 g in 500 mL D5W. What is the infusion rate in mL/hr? Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL/hr
      Correct Answer:250 mL/hr
    2. Order: Dobutamine IV to infuse at 6 mcg/kg/min. It is available as Dobutamine 300 mg in 250 mL D5W. The client weighs 100 kg. Calculate the flow rate in mL/hr. Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL/hr
      Correct Answer:30 mL/hr
    3. Order: Infuse Lactated Ringers 1 Liter in 12 hours. Drop factor: 20 gtt/mL. What is the flow rate in gtt/min? Round to the nearest whole number and enter numeric value only (no commas or labels) ________ gtt/min
    4. Order: Heparin 6,000 units IV push stat. It is available as Heparin 5,000 units per mL. How many mL will the nurse administer? Round to the nearest hundredths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) ________ mL

    Exam Review

    1. Order: Cefaclor 125 mg p.o. q8h is ordered for a child weighing 22 lb. The safe dosage range is 20 to 40 mg/kg/day divided into q8h doses. It is available as Cefaclor oral suspension 125 mg per 5 mL. Round to the nearest tenths place where applicable and enter numeric value only (no commas or labels) . How many milliliters of cefaclor are needed to administer each dose? ________ mL
    2. Order: Infuse Nitroprusside IV at 4 mL/hr. The solution available is Nitroprusside IV 50 mg in 100 mL D5W. Determine the flow rates listed below. Round to the nearest tenths place where applicable .Enter numeric value only (no commas or labels) ________ mcg/hr