NursGuru

    Exam Review

    1. An adolescent with meningococcal meningitis is receiving a continuous IV infusion of penicillin G, which is prescribed as 20 million units in a total volume of 2 liters of normal saline every 24 hours. The pharmacy delivers 10 million units/litre of normal saline. How many mL/hour should the nurse program the infusion pump? (Enter numeric value only. If rounding is required, round to the nearest whole number.)
      Correct Answer:83 mL/hour
    2. A client receives a prescription for cefazolin 1 gram in 200 mL of 0.9% normal saline to infuse over 30 minutes. The nurse should program the infusion pump to deliver how many mL/hour? (Enter numeric value only.)
      Correct Answer:400 mL/hour
    3. The healthcare provider prescribes acyclovir 800 mg PO every 6 hours for an adolescent with chicken pox. The drug is available in 400 mg tablets PO. How many tablets should the nurse administer to the client every 24 hours? (Enter the numeric value only.)
      Correct Answer:8 tablets
    4. The healthcare provider prescribes penicillin V potassium 650,000 units IM. The available vial is labeled, "Penicillin V potassium 500,000 units/mL." How many mL should the nurse administer? (Enter the numerical value only. If rounding is required, round to the nearest tenth.)
      Correct Answer:1.3 mL

    Exam Review

    1. A client with deep vein thrombosis (DVT) is receiving a continuous IV infusion of heparin sodium 20,000 units in 5% dextrose injection 500 mL at the rate of 25 mL/hour. How many units of heparin should the client receive in 12 hours? (Enter numeric value only.)
      Correct Answer:12000 units
    2. A client receives a prescription for penicillin 5 million units in 100 mL of 0.9% sodium chloride to be infused over 30 minutes. How many mL/hr should the nurse set the infusion pump? (Enter numerical value only.)
      Correct Answer:200 mL/hr
    3. The healthcare provider prescribes enoxaparin 1 mg/kg SUBQ every 12 hours for a client who weighs 132 pounds. The medication is available in "Enoxaparin 60 mg/0.6 mL prefilled syringe." How many mL should the nurse administer per day? (Enter numerical value only.)
      Correct Answer:1.2 mL
    4. A client is receiving a litre of 0.9% sodium chloride IV solution to be administered over 12 hours. The nurse should set the infusion pump to infuse how many mL per hour? (Enter numeric value only. If rounding is required, round to the nearest whole number.)
      Correct Answer:83 mL

    Exam Review

    1. A client receives a prescription for vancomycin 1 gram intravenously (IV) every 12 hours, which is to be infused over 2hrs. The IV bag contains vancomycin 1 gram in 250 mL dextrose 5% in water (D5W). The nurse should program the infusion pump to deliver how many mL/hour? (Enter numerical value only.)
      Correct Answer:125 mL/hour
    2. A child who weighs 44 pounds with otitis media receives a prescription for azithromycin 10 mg/kg once, then 10 mg/kg daily for 4 days. The medication is available in a solution containing 200 mg/5 mL. How many mL should the nurse administer on the first day of the treatment regimen? (Enter numeric value only.)
      Correct Answer:5 mL
    3. A child weighing 52.5 pounds receives a prescription for asparaginase 4,780 IU IV. The vial is labeled, "Asparaginase 10,000 IU single use vial. For intramuscular (IM) use, reconstitute in 2 mL sterile sodium chloride, and for IV use, reconstitute in 5 ml." How many mL should the nurse administer? (Enter the numeric value only. If rounding is required, round to the nearest tenth.)
    4. The healthcare provider prescribes liraglutide 1.2 mg subcutaneously daily for a client with type 2 diabetes mellitus (DM). The liraglutide pen contains 18 mg of liraglutide and will deliver doses of 0.6 mg, 1.2 mg, or 1.8 mg. When teaching the client about the use of the liraglutide pen, how many doses should the nurse tell the client is available in each pen? (Enter the numerical value only.)

    Exam Review

    1. A client with myasthenia gravis is receiving pyridostigmine 150 mg PO every 4 hours. The medication is available as 60 mg in 5 mL syrup. How many mL should the nurse administer? (If rounding is required, round to the nearest tenth.)
    2. The healthcare provider prescribes interferon beta-1b 0.1875 mg every other day for a client with multiple sclerosis. The nurse reconstitutes the single-use vial of powder labeled, "0.3 mg with 1.2 mL of sterile water." How many mL should the nurse administer to the client? (Enter the numerical value only. If rounding is required, round to the nearest hundredth.)
    3. The healthcare provider prescribes magnesium hydroxide 4,800 mg PO at bedtime for a client with constipation. The bottle is labeled. "Magnesium Hydroxide Saline Laxative, USP 400 mg per 5 mL." How many ounces should the nurse instruct the client to take with each dose? (Enter numerical value only.)
    4. Filgrastim 5 mcg/kg/day SUBQ is prescribed for a child with cancer who weighs 88 pounds. The medication is labeled "Filgrastim 300 mcg/ml." How many mL should the nurse administer daily to this child? (Enter the numerical value only. If rounding required, round to the nearest tenth.)

    Exam Review

    1. A child who weighs 30 kg is experiencing a grand mal seizure. The healthcare provider prescribes diazepam 03mg/kg/dose IV STAT. The medication is available in 5 mg/mL vials. How many mL should the nurse administer? (Enter numerical value only. If rounding is required, round to the nearest tenth).
    2. A client with Crohn's disease is receiving an IV infusion labeled, "Infliximab 360 mg in 0.9% sodium chloride, USP 260 mL." The client is to receive the infusion over 2.5 hours. At what rate should the nurse set the infusion pump? (Enter numerical value only. If rounding is required, round to the nearest whole number.)
    3. The healthcare provide prescribes filgrastim 5 mcg/kg/day SUBQ for a client who weighs 190 pounds. The medication is available in 480 mcg/1.6 mL vial. How many ml. should the nurse administer? (Enter numerical value only. If rounding is required, round to the nearest tenth.)
    4. A client who weighs 172 pounds receives a prescription for levothyroxine 1.6 mcg/kg/day by mouth (PO). The medication is available in 50 mcg scored tablets. How many tablets should the nurse administer? (Enter numerical value only. If rounding is required, round to the nearest tenth.)

    Exam Review

    1. The home health nurse reviews the prescriptions for a homebound client. The client has a prescription for Levothyroxin 150 mcg PO daily. The medication container is labeled, "Levothyroxine 0.075 mg," and the nurse notes that there are 16 tablets remaining. The nurse should advise the client that there are enough remaining tablets for how many days number only)
    2. The nurse is initiating a prescription for 0.9% Normal saline at 45 mL/hour for a child with dehydration. The nurse attaches a volume-control administration set with a microdrip chamber to the bag of solution. How many microdrops/minute should the nurse regulate the infusion? (Enter the numerical value only. If rounding is required, round to the nearest whole number.)
    3. Magnesium oxide 1200 mg PO daily, to be divided into three equal doses, is prescribed for the client. Each contains 400 mg. How many capsules should the nurse administer with each dose? (Enter numeric value only.)
    4. The nurse reconstitutes the powdered form of ceftriaxone 1 gram by engaging the vial of powdered medication into the infusion bag containing 100 mL of diluent. The client is to receive 1 gram IV by intermittent secondary infusion over 30 minutes. Which rate should the nurse regulate the gravity infusion using an IV tubing with a drop factor of 15 gtt/mL? (Enter numeric value only.)